Új kapszulás kávégépet teszteltünk

Amikor első cikkünk megszületett a kapszulás kávéfőzőgépekről, még nem gondoltuk, hogy kisebb lavinát indítunk el vele. Az Illy, Lavazza, Tchibo és Nestlé Dolce Gusto kávégépeken kívül olvasóink kívánságára bekértünk és teszteltünk egy Nespresso gépet is, majd nem sokkal a cikk megjelenése után megkeresett minket egy új forgalmazó a Mokador nevű kapszulás kávégéppel és a hozzá tartozó kávé, illetve tea kapszulákkal.

A gépek

Két gép érkezett hozzánk. Az első egy nagyobb méretű, inkább vendéglátó egységekbe vagy irodákba szánt szerkezet volt, még számláló is került rá. A teljesen minimalista, fehér gép felültöltős volt, elől ellipszis alakú nyílással, ahova a poharat kellett behelyezni. Minden egyebet - egészen pontosan a vizet és a kapszulákat - a tetején kellett beletölteni. Tejhabosító ezen a gépen sem volt, a Dolce Gusto géphez hasonlóan tejkapszulákkal helyettesítették. A design ízlés dolga, a kollégák körében körülbelül ugyanannyian tartották szépnek mint csúnyának. Használat során egyetlen hátrányát tapasztaltuk meg: a vizet egy műanyag, kivehető tartályba kellett tölteni, amibe két gumicső nyúlt bele, ezt minden vízfeltöltésnél ki kellett venni és visszatenni, ami óhatatlanul is fröcskölt.

A gyártó újabb gépét is kipróbálhattuk, amely éppen most érkezett meg hazánkba. Ez már jobban hasonlított a Nespresso gépre, kisebb volt, egyszerűbb utántöltéssel. A hozzánk került változat ugyan tejhabosító nélküli volt, de a forgalmazó szerint ebből már létezik habosítóval ellátott készülék. A gép szintén felülről tölthető, de már külön víztartálya volt. A kiöntő alatti pohárállvány alá kerülnek be a használt kapszulák, amelyek a Nespresso géphez hasonlóan lepottyannak, amikor újat töltünk bele.

A kapszulák

Minden kétkedőt megnyugtatott a kávé minősége. Többféle kapszulát is kaptunk hozzá, akadt itt klasszikus presszókávé, krémes állagú, ginsenges és gabonakávé is. Mindegyik típusnak tökéletes volt az íze feketén és tejjel egyaránt. A kapszulák csomagolása picit nagyvonalúra sikeredett, a kávékon, a tejen és a teákon egyaránt valami fantázianév szerepelt, illetve más-más színűek voltak, de ezen kívül nem utalt más a tartalmukra. Volt is olyan kolléga, akinek kamillás teát sikerült készítenie kávé helyett, ami kellemetlen meglepetés tud lenni. Miután azonban megtanultuk a színkódot, igazán élvezetes volt a fogyasztásuk. A kapszulák Mokador saját és Nespresso kompatibilis formában kaphatóak a cég weboldalán.

Poharak és bögrék

A kapszulák magas minősége mellett a cég külön figyelmet fordított az egyéb kiegészítőkre, így a keverőpálcákon, cukron kívül az olasz design kultúrát dicsérő eldobható papírpoharakat, eszpresszóhoz való kicsi poharakat, hosszú kávéhoz használható üvegpoharakat és egy kalapos dobozhoz hasonlító tartóban gyönyörű csészeszettet is hoztak hozzá. Mind nagyon esztétikusak és praktikusak voltak, akár ajándékba is adhatók.

Ár

Az eddigi gépektől eltérő üzleti modellt alakított ki a forgalmazó. Ugyan náluk is meg lehet vásárolni a gépet, de lehetőség van arra, hogy bizonyos kapszulamennyiség vállalása esetén ingyen kihelyezik bárhova. Ahogy számoltuk, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ha valaki napi két kapszulányi fogyasztást vállal, ingyen hozzájuthat, ráadásul bármilyen meghibásodás esetén a forgalmazó intézi a szervizelést vagy cserét. A kapszulák ára a piaci 100 Ft körüli átlag árban mozog.

A Mokador weboldala egyelőre eléggé minimalista, de ígéretük szerint nemsokára lesz rajta online rendelés is. Addig is telefonon lehet tőlük kapszulát és gépet rendelni.

Összességében a gép leginkább a Dolce Gusto versenytársa, a kapszulák választéka is erre a gépre hasonlít, a kávé minősége viszont bármelyikkel felveszi a versenyt a korábban tesztelt forgalmazók kínálatából.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 by Mokador Hungary.